Захисна гідрогелева плівка на смартфон: ідеальний спосіб захисту твого гаджету

10/02/2020

Коли купуєш новенький смартфон, то здуваєш з нього кожну пилинку, бережеш ніби це олімпійський вогонь. Через тиждень вже не боїшся покласти його екраном вниз, без проблем носиш у кишені, юзаєш жирними від бургера руками (не треба так). Через місяць спокійно відкидаєш в сторону, коли дзвонить будильник, не боїшся намочити під дощем і без проблем зриваєш на ньому свою злість. Знайома ситуація? =)

Звісно, виробник сучасного смартфона намагається зробити свій гаджет максимально міцним та надійним, використовуючи купу технологій та матеріалів для дисплея та задньої кришки пристрою. Сапфірове скло, Gorilla Glass й іншні матеріали та системи все одно не можуть зробити екран гаджету вічним та невразливим до подряпин. Буденні ситуації, поспіх та "спритність" рук часто стають причиною падіння смартфону або ж пошкодження його іншим шляхом. На щастя, є можливість захистити свою "малютку" від таких факапів.

Гідрогель: те, що врятує твій смартфон!

Якщо ти з тих людей, які вічно дряпають дисплей на телефоні чи смарт-годиннику, то гідрогелева плівка дійсно може стати твоїм порятунком! Це порівняно нова технологія, яка дозволяє покрити дисплей смартфону ідеальною по розмірах захисною плівкою

H1a2d41664d244171ae18077cc82d71afu.jpg

Для ясності ситуації перенесемось на кілька років назад, коли смартфони тільки почали "покривати" захисними плівками. Спочатку це були звичайні поліетилентерефталатні плівки (прочитали?=)). Скорочено – ПЕТ. Вони мають три шари: основний з них це поліестер, з лицевого боку він покритий матовим шаром для захисту від подряпин, а з тильної сторони – клейким силіконом, яким і кріпиться до дисплея. Проте з часом екрани смартфонів почали удосконалюватись, з'явились заокруглені краї та вигнуті форми. І тут жорсткі та негнучкі ПЕТ плівки вже ніяк не підходять. Звісно, ринок виробників почав підлаштовуватись і так з'явились гідрогель-плівки. 

Гідрогель-плівка – це тонка та гнучка плівка, яка дозволяє ідеально вкрити екран смартфону чи смарт-годинника. 

screen_hydra.jpg

Ідеальність досягається завдяки спеціальному апарату (з вигляду схожого на принтер), який і вирізає з макета необхідні розміри для конкретної моделі гаджету. Все, що потрібно – це внести дані і поставити у відповідний відсік макет. Звучить як фантастика! Але ні, це не подарунок Дарт Вейдера =) Це лише нова технологія для захисту екрану твого гаджету!

Переваги

  • Плівка гнучка та тонка. Це дає можливість клеїти її на заокруглені поверхні, захищаючи екран від "А" до "Я". Наприклад, деякі моделі смартфонів що від Apple, що від компанії Samsung мають вигнутий дисплей, без чітких квадратних форм. Гідрогель-плівка турботливо "накриває" кожен сантиметр екрану – і твій гаджет у повній безпеці!
  • Максимальна прозорість та чутливість. Одна з проблем, чому багато хто відмовляється від захисних плівок та скла, полягає у зменшенні чутливості сенсору та зміні яскравості кольорів. Але і тут гідрогельова плівка виграє: вона повністю прозора і не "з'їдає" яскравість та чіткість зображення дисплею. Плюс технологія не впливає на тактильні можливості екрану - сенсор смартфону працює відмінно.
     
  • Мінімум відбитків пальців. Завдяки спеціальному матеріалу гідрогель-плівка стійка до відбитків пальців. Більше ніяких плям і розводів на екрані, алілуя! 
     
  • Можливість підлаштувати плівку під смартфон, а не навпаки. Апарат вирізає необхідний розмір з максимальною точністю. Прямо як тато Карло вирізав Пінокіо! І не буде такого, що "упс, здається плівка заліпила камеру!".
     
  • Суперздібність плівки позбавлятись мілких подряпин. І ні, це не жарт! Якщо ти десь "тернеш" дисплеєм, то невеличкі пошкодження пропадуть через 24-48 годин. На жаль, сильних дефектів це не стосується =(
     
  • Крім того, плівка сама "змагається" з пузирцями повітря, які можуть виникнути під час поклейки. Навіть якщо у "стосунки" між твоїм смартфоном і гідрогель-плівкою якимось чином втрутилося повітря, за 24-48 годин воно саме "знайде вихід":)
     
  • Захист не лише передньої сторони смартфону, а й "спини". До речі, є різні варіанти плівки на задню поверхню. Можеш прикрасити гаджет крутим принтом на свій смак!

Говорячи про недоліки гідрогель-плівки, можна сказати лише про її захисні властивості. Плівка – це, все-таки, не захисне скло. Вона хоч і оберігає дисплей, але при падінні чи сильному ударі може і не спрацювати.

Як клеїться гідрогель-плівка?

поклейка.jpg

Процес досить швидкий. Перший етап – це вибір гаджету. На спеціальному екрані можна обрати з великого переліку свій смартфон чи смарт-годинник. Апарат знає його точні габарити та розміри дисплею. Також потрібно вибрати куди хочеш поклеїти плівку: на лицеву чи тильну сторону гаджету.

1_екран.jpg

Далі необхідно покласти макет плівки у нижній відсік і апарат почне вирізати з нього "цукерку". Займає це буквально декілька хвилин. 

процес.jpg

Після цього плівка клеїться на телефон. Тут є свої нюанси, але у наших магазинах тобі без проблем це зроблять максимально якісно та швидко.

So, якщо ти із розряду людей "мама, зліпи мені сніжку" і твій смартфон часто "літає", то у тебе є можливість захистити його від подряпин. З гідрогель-плівкою екран не втратить ні яскравості, ні точності передачі зображення, але отримає додаткову security =) 

Читай також:

Читайте також:
ТОП-6 відкритих TWS-навушників 2022 для будь-якого гаманця
В цьому матеріалі ми зробили підбірку відкритих TWS-навушників в різних цінових сегментах. Чому саме відкриті TWS-навушники? Бо є багато користувачів, які взагалі не використовують вакуумні навушники з міркувань зручності чи безпеки. Тим більше, влітку при особливо високих температурах, відкриті нав
13/07/2022
Смарт-техніка від Momax: Xiaomi більше не ТОП за свої гроші?
Momax — компанія, яка на ринку розумної електроніки майже 20 років (з 2003 року). Назва бренду складається з двох слів Mo — MObile, max — MAX. Велика частина продуктів Momax отримали MFi-сертифікацію (Made for iPhone, iPad, iPod) від Apple. Компанія пропонує понад 3000 тисячі різноманітних найменува
23/06/2022
Samsung Galaxy А73: що нового?
Минулого року Samsung Galaxy A52 i Galaxy A72 були майже ідентичними смартфонами, але з різним розміром екрану. Цього року все змінилося і А73 суттєво відрізняється від молодшої моделі не лише дисплеєм. Детальніше про ключові відмінності поговоримо далі у статті. ДИЗАЙН Як і раніше, смартфон має
22/06/2022
Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?